Επιλέξτε γλώσσα:ελληνικάenglishFrançaise
Είσοδος|Εγγραφή Χρήστη

Καλάθι αγορών

Το καλάθι σας είναι άδειο

Κατηγορίες Προϊόντων

Newsletter

Εγγραφή στο Newsletter
Υποστήριξη IT

Στις μέρες μας όλο και μεγαλύτερο βάρος των δραστηριοτήτων μιας επιχείρησης στηρίζονται στον εξοπλισμό πληροφοριακών συστημάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Είναι απαραίτητη η υπεύθυνη και συστηματική υποστήριξη των πληροφοριακών συστημάτων για την απρόσκοπτη και παραγωγική λειτουργία τους.

Η enLogic παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων με στόχο να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της για αποδοτική και αξιόπιστη λειτουργία των πληροφοριακών τους συστημάτων καθώς και τις καθημερινές ανάγκες των χρηστών σε υποστήριξη για την επίλυση των προβλημάτων που τυχόν προκύπτουν.

Εξειδικευμένοι τεχνικοί της enLogic εγκαθιστούν, παραμετροποιούν και ρυθμίζουν το υλικό αλλά και το λογισμικό του πελάτη από την πιο σύνθετη εγκατάσταση εξυπηρετητών μέχρι και τον πιο απλό σταθμό εργασίας, φροντίζοντας όλες τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε τον μέγιστο βαθμό εξυπηρέτησης των πληροφοριακών συστημάτων των πελατών μας.

Το τεχνικό τμήμα της enLogic δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό κλήσεων για υποστήριξη η οποία ξεκινάει με την τηλεφωνική καθοδήγηση του χρήστη για να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν. Στο πλαίσιο αυτό είναι δυνατή η εξ αποστάσεως σύνδεση του υπεύθυνου τεχνικού της εταιρείας μας με το σταθμό εργασίας του πελάτη μέσω internet αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί. Όταν η επίσκεψη του εξειδικευμένου τεχνικού μας στο χώρο του τελικού χρήστη κριθεί αναγκαία το τμήμα υποστήριξης, οργανώνει τα ραντεβού και τις προτεραιότητες καταγράφοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την όσο το δυνατόν πιο έγκυρη και άμεση επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.

Το τμήμα υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της εταιρείας μας παρέχει υποστήριξη σε θέματα εγκατάστασης και παραμετροποίησης υλικού και λογισμικού σε εξυπηρετητές, σταθμούς εργασίας, επίλυσης προβλημάτων και επισκευών σε αυτούς όπως και σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, δικτυακές υποδομές, εκτυπωτές και όλα τα σχετικά περιφερειακά, ενέργειες αναβάθμισης και επανεγκατάστασης λογισμικού καθώς και οργάνωση και έλεγχο της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων και των αντιγράφων ασφαλείας του πελάτη.

Η ομάδα μηχανικών υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της enLogic, ανάλογα με το σχήμα συνεργασίας που μπορεί κανείς να επιλέξει (υποστήριξη ανά περίπτωση, προαγορά ωρών υποστήριξης ή ετήσιο συμβόλαιο συντήρησης) έχει τη δυνατότητα, αφού καταγράψει τον υπάρχοντα εξοπλισμό αλλά και τις ανάγκες του πελάτη για ένα λογικό βάθος χρόνου, να παράσχει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία θα αναλύονται τα απαιτούμενα βήματα και δράσεις για την καλύτερη και αξιόπιστη λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος του. Ο πελάτης θα ενημερωθεί από την εταιρεία μας για τις προτεραιότητες και το απαιτούμενο κόστος και θα μπορεί να επιλέξει τον ρυθμό ενσωμάτωσης τους.

Σε περίπτωση συμβολαίου συντήρησης είναι δυνατή η άμεση παροχή υποστήριξης εντός συμφωνημένου χρονικού διαστήματος αλλά και εκτεταμένο ωράριο για την κάλυψη όλων των εκτάκτων αναγκών που ενδεχομένως να προκύψουν σε μια σύγχρονη επιχείρηση.